1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Melissa Millbourn blir ny räddningschef

Räddningstjänsten har fått en ny ansvarig för det operativa arbetet.I går utsågs Melissa Millbourn till räddningschef.
– Nu ska vi samla oss och återgå till kärnverksamheten, säger hon.
Karlshamn • Publicerad 17 september 2014
Tar över ansvaret. Brandingenjör Melissa Millbourn, 30, blir operativt ansvarig i Räddningstjänsten Västra Blekinges nya organisation. I går utsågs hon till räddningschef.
Tar över ansvaret. Brandingenjör Melissa Millbourn, 30, blir operativt ansvarig i Räddningstjänsten Västra Blekinges nya organisation. I går utsågs hon till räddningschef.Foto: Lena Ehring

Det är efter en längre turbulent period som de tyngre chefsposterna i Räddningstjänsten Västra Blekinge nu blivit klara.

Utköpte Mats Berglunds tjänst har delats upp i två. Kenneth Jensen utsågs i somras till förbundschef med administrativt ansvar. I går blev det klart att Melissa Millbourn tar hand om det operativa ­arbetet som räddningschef.

– Jag tror att det här kan bli bra. Det är definitivt tydligare att ha den uppdelningen. Och jag vill ­vara med och göra förändringen, säger 30–åringen, som torde vara en av de yngsta räddningscheferna i riket.

Millbourn har fem och ett halvt år som brandingenjör bakom sig.

– Jag har inte varit chef innan, men jag har varit involverad i alla olika delar – petat i det mesta.

Att söka räddningschefsuppdraget var ingen självklarhet.

– Inte till en början. Men i somras blev jag till 110 procent på det klara med att jag verkligen ville ha tjänsten. Det som lockar mest är att det finns potential att göra så mycket. Vi har ett drivet folk på alla sätt och vis.

Millbourn har inte minst valts ut för sina stora visioner om att utveckla kärnverksamheten.

– Vi behöver samla oss och titta på vårt uppdrag – vad vi egentligen ska syssla med. Det är handlar om back to basics. Inte spreta för mycket med olika sidoverksamheter.

Såväl Kenneth Jensen som Melissa Millbourn tillträder den 1 oktober. Och en rörig tid ser ut att stabiliseras.

–  Vi har inte haft så mycket vetskap om fram­tiden tidigare. Nu börjar äntligen pusselbitarna så smått att falla på plats. Vi är på rätt väg, även om vi har mycket kvar att göra.

Jens Olander
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.