1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Mejeriet vill inte betala

Carlshamn Mejeri är inte beredd att betala skadestånd till den säljare som stämt företaget inför Arbetsdomstolen, AD.
Bolaget hävdar i ett yttrande till domstolen att mannen själv sagt upp sig.
Karlshamn • Publicerad 24 november 2003

Det är säljarens fackförbund, Sif, som stämt Carlshamn Mejeri inför AD. Det var i slutet på augusti som förbundsjuristen lämnade in en stämningsansökan och begärde 120 000 kronor i skadestånd för sin medlem. Mannen är inte överens med företaget om sin anställning.

Tog över produktion

Tvisten har sitt ursprung i försäljningen av Carlshamn Mejeris glasstillverkning till Åhus Glass AB, som ägde rum i mitten på januari i år. Mejeriet legotillverkade glass åt Åhus Glass fram till i maj och därefter tog bolaget fysiskt över produktionen av glass. I samband med försäljningen av glasstillverkningen följde fyra säljare med över till Åhus Glass. En av dem var den aktuelle säljaren. Men säljaren var osäker på om han skulle följa med och trodde inte att han var uppsagd. Det blev en tvist om saken och hans fack, Sif, förde förhandlingar med Carlshamn Mejeri utan framgång.

Har ej sagts upp

Det är därför som ärendet nu hamnat i Arbetsdomstolen efterdet att facket stämt arbetsgivaren och krävt skadestånd. BLT kunde i slutet på augusti berätta om detta.

I det yttrande som Carlshamn Mejeri lämnat in till AD hävdar bolaget att man inte sagt upp säljaren. Om domstolen inte håller med om det, tycker mejeriet att mannen i vilket fall som helst skulle ha sagts upp från sin anställning på grund av arbetsbrist.

Carlshamn Mejeri ifrågasätter även skadeståndsanspråken på 120 000 kronor och anser att det inte ska betalas ut. Eller åtminstone till ett lägre belopp.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.