1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Lysrör fattade eld på Norrevång

Alla elever på Norrevångsskolan i Mörrum fick utrymma skolan i går morse efter att det börjat brinna på rektorsexpeditionen. Det var ett upphettat lysrör som fattat eld och ett fläktaggregat satte ordentlig fart på branden..
Karlshamn • Publicerad 8 oktober 2002

- Det slog ut stora eldslågor från fläkten när jag öppnade dörren, säger rektor Paul Lindqvist.

Det var kanslisten på expeditionen som tyckte att hon kände en röklukt. Den blev så pass besvärande att hon gick ut ur rummet och stängde dörren. När Paul Lindqvist tittade in en kort stund senare brann det riktigt rejält. Han fick bråttom att larma 112, se till att slå på brandlarmet, få ut alla elever, stänga av el och fläktar.

Allt gick i en rasande fart vid åtta-tiden på måndagsmorgonen och det dröjde inte många minuter innan brandmästare Lennart Håkansson var på plats med sina mannar från räddningstjänsten. De kunde snabbt få läget under kontroll. Eldens spridning stoppades effektivt genom att fläktsystemet var avslaget.

Ute på gräsmattan framför skolan stod huttrande elever. Det var många som trodde det var en övning, eftersom skolan nyligen tränat brandberedskapen. Men så var inte fallet utan denna gång var det skarpt läge. När eleverna fick gå in igen kändes röklukten mycket tydligt. Med hjälp av en stor fläkt sög räddningstjänsten bort denna besvärande lukt.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.