1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Larmdetektor var förtejpad

Om inte ägarna till klädaffären Garment i Karlshamn sett den lilla genomskinliga tejpbiten på en larmdetektor hade de kunnat råka ut för ett inbrott.
- Hela vår julhandel hade kunnat bli raserad, säger Markus Rosenqvist.
Karlshamn • Publicerad 29 oktober 2003

Det var i måndags vid 17-tiden som han och fadern Claes Rosenqvist skulle byta ett lysrör och upptäckte att det satt en bit tejp på detektorn vid dörren. De ringde larmfirman och undrade om det verkligen skulle göra det och fick ett nekande svar.

- Polisen berättade att det hänt vid två inbrott på kort tid här i trakten, säger Markus Rosenqvist.

Lät lamporna vara på

Efter upptäckten av det förtejpade larmet befarade ägarna till herrklädesaffären att det kunde bli ett inbrott på natten. De lät alla lamporna vara på och ringde polisen och berättade om sina farhågor. Det hände ingenting, men ägarna är oroade över att sådant här kan hända.

- Det känns väldigt oroväckande, säger Markus Rosenqvist.

Svårt att få hem nya

Om någon hade tagit kläder ur butiken hade det kunnat bli väldigt svårt att få hem nya till julhandeln. Det är inte säkert att leverantören har dessa märken hemma på lagret, och det som finns kvar kan vara sådant som är minst efterfrågat. Claes och Markus Rosenqvist hade kunnat drabbas väldigt illa inför denna högsäsong i handeln.

Såg misstänkt ut

Det var förmodligen någon gång före klockan 17 på måndag som en okänd person satte på tejpbiten på larmdetektorn. Butiksägarna vet inte vem som gjort det, men kan dra sig till minnes en person som såg misstänkt ut. Nu försöker polisen hitta någon som kan knytas till inbrottsförsöket.

.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.