1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Fyra bränder när åskovädret drog in

Fyra skogs- och gräsbränder.
Det blev följden av ett åskoväder som drog in.
Räddningstjänsten har läget under kontroll.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Under cirka en och en halv timme brann det på fyra olika ställen. Det var mindre skogs- och markbränder i Karlshamns kommun. Det första SOS-larmet kom vid klockan 13.15 och gällde en skogs- och markbrand på cirka 100 kvadratmeter vid Norra Grimsmålavägen, Svängsta. Karlshamns heltidsstyrka och Svängstastyrkan var på plats där

Ungefär en kvart senare började det brinna vid Aplakärr, mot Hällaryd. Området som brann var omkring 50 gånger 100 meter stort, blandat skog och gräs.

Vid 13.55 ryckte räddningstjänsten ut på ytterligare en brand vid Mörrum. Där brann en åker av en halv fotbollsplans storlek. Omkring klockan 15.05 var det dags för en fjärde brand, vid Siggarpsvägen.

Räddningstjänsten var i närheten, vid branden i Aplakärr och kunde skicka dit en brandbil. Det brann cirka tio meter från ett boningshus på Siggarpsvägen.

Nu är samtliga bränder under kontroll meddelar räddningstjänsten. Det har också varit några kontroller av hus angående röklukt. Norr om Asarum har även ett par träd fallit över vägarna på grund av vind eller blixtnedslag.