1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Snart kommer uppåt 250 av framtidens ledare i landet på "träningsläger" till Karlshamn. Det är Svenska Juniorhandelskammaren som har nationell kongress.
Dessutom anordnas en semiariedag, Framtidens ledare, för första gången utanför Stockholm. En rad kända föreläsare finns på plats den 11 oktober.
Karlshamn • Publicerad 25 september 2001

Svenska Juniorhandelskammaren är en ideell världsomspännande förening vars syfte är att utveckla unga människor, mellan 18 och 40 år, i bland annat ledar- och entreprenörskap.

I Karlshamn är de 20 till 30 medlemmarna mycket aktiva och för andra gången är en nationell kongress för föreningen placerad i kommunen.

Nytt för i år är att evenemanget Framtidens ledare samordnas med detta årliga möte. Tidigare har det hållits på Berns Salonger i Stockholm, men nu är det dags för Lokstallarna i Karlshamn att vara arena för denna dagen. Temat blir ledarskap ur olika perspektiv.

- De som är intresserade av att utveckla sitt ledarskap ska absolut komma, betonar Mikael Svensson, tidigare president i Juniorhandelskammaren i Karlshamn och egen företagare med reklambyrå.

På plats den 11 oktober kommer bland annat årets pristagare av utmärkelsen Framtidens ledare att vara. Det är Hanna Roberts, Svenska Amnestys ordförande (kategorin samhällsengagemang/politik), Patrik Brundin, professor vid Lunds Universitet (kategorin forskning/akademiskt ledarskap) och Sara Kullgren, vd Nokia Mobile Phones (kategorin näringsliv).

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.