1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kulturnatten ska skimra

Förra hösten rasade debatten om kyrkomurens vara eller icke vara som värst.
Detta efter att kommunen låtit medborgarna tycka till i en enkät under Kulturnatten.
I år planerar man att testa nya sätt att belysa torget genom att experimentera med ljussättning av träden.
Karlshamn • Publicerad 1 september 2001

Förra året startade en intensiv debatt kring kyrkogårdsmurens vara eller icke vara. Detta efter att samhällsbyggnadsförvaltningen låtit kommuninvånarna tycka till om förslaget i samband med Kulturnatten.

Inte en folkstorm

Nu utmanar förvaltningen medborgarna på nytt genom att iscensätta en ljusinstallation på torget lagom till årets upplaga av Kulturnatten den 15 september.

- Vi hoppas givetvis inte att det ska bli folkstorm men däremot att allmänheten ska komma in med synpunkter, förklarar byggnadsnämndens ordförande Sven-Åke Svensson.

Arbetet med att ge nytt liv åt torget pågår sedan en tid tillbaka och en viktig del i projektet är belysningen.

Ger spännande kontrast

Flera olika förslag har tagits fram men ännu är inget bestämt. Det man bland annat funderar över är ljussättning av Rådhuset och de träd som kantar torget.

Genom att belysa Rådhusets entré och tornsiluetten men låta resten av byggnaden vila i mörker skulle en spännande kontrast uppstå.

Likaså har man i belysningsförslaget försökt att ge vegetationen kring torget lite mer spänning och det är just det som kommuninvånarna ska få se prov på under Kulturnatten.

Än en tanke

- Det är viktigt att påpeka att det här bara är skisser och tankar, inga färdiga förslag eller beslut finns ännu, säger Sven-Åke Svensson.

Byggnadsnämnden kommer under hösten att fatta principbeslut om planerna för torgets utformning och innan dess ska ett möte med torghandlarna och näringsidkarna på torget hållas.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.