1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kulturnatten i eldig anda

Sommaren har gjort vad den kan för att envist hänga sig kvar. Men till slut måste den kapitulera för hösten, kylan och mörkret. Då passar Karlshamn på att fira Kulturnatt.
I morgon är det dags och temat för årets arrangemang är eld.
Karlshamn • Publicerad 3 oktober 2003

För tolfte gången är det i morgon dags att fira Kulturnatt i Karlshamn. Kommunens kulturenhet står som vanligt som arrangör tillsammans med kulturföreningar och enskilda kulturutövare. Här ett litet axplock från det digra programmet.

Dans, musik och ljus

Temat i år är eld och Kulturnatten inleds med ett fackeltåg från Bryggeritomten till invigningen som sker vid Cityhusets parkering. Där kommer elever från Väggaskolan att underhålla med dans, musik och ljus.

Eldartisten Joakim Engstrand kommer att uppträda med en flammande eldshow. Det blir naturligtvis också fyrverkeri och dessutom fackeldans med folkdanslag på torget. Där kan man också delta i riddarskola och gå i lära hos gycklare.

Stans konstnärer och gallerier satsar på att visa sig och för den konstintresserade finns flera utställningar att välja mellan. I Konsthallen ställer Per Serre ut, Galleri 36:an erbjuder en samlingsutställning med bland andra Matylda Florén. Tre Karlshamnsmålare visar sina verk under rubriken Kust och Stad, bland dem Gideon Johansson och Bengt Ödman. I Elds ateljé på Ågatan 6 medverkar ett helt gäng lokala konstnärer och Galleri Bodekull satsar på en utställning med Thure Wahlströms verk. Claes Distner välkomnar sina besökare med tavlor av Oskar Reutersvärd.

Spökrunda för modiga

I Kulturkvarteren händer spännande saker under hela kvällen. Där kan man möta 1700-talet i ett historiskt rollspel av Blekinge Museers pedagoger. Modiga barn kan delta i en spökrunda bakom biblioteket och för den som söker stillsammare aktiviteter kan just Stadsbiblioteket vara ett alternativ. Där kan man lyssna på bokprat med BLT:s kulturredaktör Jane Betts eller kanske njuta av en lyrikstund med Svante Sundvik.

På promenadavstånd från centrum ligger Lokstallarna och där blir det musik, barnteater, filmvisning och dans. I foajén ställer Fotoklubben Bodekull ut bilder från den fotomara som arrangeras under dagen.

Den traditionella ljusregattan i Mieån finns också att beskåda och i Carl Gustafs kyrka uppträder ABF-kören, Motettkören och Karlshamns Kammarkör.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.