1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Krögaren Lena Jarlh får inte tillbaka sitt serveringstillstånd. Länsrätten valde att gå på kommunens linje och anser att krögarens förklaringar inte varit tillräckligt trovärdiga.
Karlshamn • Publicerad 25 januari 2006

Den 13 juli förra året gjorde kommunens alkoholhandläggare en inspektion på Lena Jarlhs restaurang SneppÕz Bar. Där ansåg man sig ha funnit försäljning av olaglig sprit. Lena Jarlh hävdade dock att spriten var gåvor samt att en bekant ställt ölflak på hennes restaurang medan han lastade om i sin bil.

Dra in tillstånd I slutet på september valde kommunstyrelsen att följa alkoholhandläggarens rekommendation och dra in serveringstillståndet. Lena Jarlh valde då att överklaga ärendet till länsrätten. Hon och hennes juridiska ombud menade att det hade räckt med en varning.

Inte helt trovärdig Länsrätten anser att det förekommit otillåten förvaring av alkohol som inte köpts in via Systembolaget och att det därmed fanns skäl att återkalla tillståndet. Vidare menar man att Lena Jarlhs förklaringar inte verkade helt trovärdiga och att det tillsammans med mängden alkohol gör att det inte räcker med bara en varning.

­ Jag är förvånad att länsrätten valde att gå på kommunens linje, säger Lena Jarlhs juridiska ombud.

Lina Fagerberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.