1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kommunen utökar antalet båtplatser i Väggahamnen

Fler båtplatser är på gång till Väggahamnen.
Redan till sommaren kan 25 nya platser vara färdiga.
Karlshamn • Publicerad 5 februari 2013

Antalet köande till de kommunala båtplatserna är visserligen något sjunkande – normala cirka 300 är nu nere kring 250. Men sedan ett par år har kommunen utrett möjligheterna till att utöka platserna.

Ytterligare 60 i Väggahamnen ser ut att vara realistiskt, men en prislapp på närmare sju miljoner kronor är något som avskräcker. Och något politiskt beslut på genomförande finns heller inte ännu så länge.

Däremot är en utbyggnad av brygga 2 i Solskensviken på gång. Länsstyrelsen har lämnat klartecken till det projektet och 20–25 nya platser skulle kunna finnas redo till sommaren.

– Det handlar om att flytta befintliga platser på mark som finns ansluten till de marina företagen. Sen kan vi arrendera ut där till lämpliga företag, berättar fritidsnämndens ordförande Andreas Saleskog (S).

Investeringskostnaden för utbyggnaden i Solskensviken beräknas till 900 000 kronor. Pengar som ska äskas hos kommunstyrelse och kommunfullmäktige – men som i slutändan förväntas återvända via arrende och båtplatsavgifter.

Jens Olander
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.