1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Mörrums GoIS får sin ishallshyra sänkt från 4 000 till 3 000 kronor per match. För kommunen innebär subventionen en merkostnad på cirka 20 000 kronor om året.
Karlshamn • Publicerad 27 januari 2006

Mörrums GoIS har vädjat till kommunen om att få sin hyra för ishallen sänkt. Skälet är att ishockeyklubben har fått minskade publik- intäkter sedan A-laget blivit nedflyttat till en lägre serie.

Teknik- och fritidsnämnden har nu sagt ja till klubbens begäran.

­ Men lokalhyrorna för idrottsföreningarna är redan i dag mycket starkt subventionerade, säger nämndens ordförande Leif Håkansson (s).

Den egentliga hyreskostnaden för kommunens idrottsanläggningar är i genomsnitt 900 kronor i timmen och av detta betalar föreningarna bara 45 kronor. Även den matchhyra på 4 000 kronor som Mörrums Gois hittills har betalt för ishallen ligger, enligt fritidschef Rune Svensson, långt under den egentliga kostnaden.

Förutom den subventionerade lokalhyran får idrottsklubbarna också föreningsbidrag för sin ungdomsverksamhet av kommunen.

­ Mörrums GoIS tillhör de största bidragsmottagarna eftersom de har så mycket ungdomsverksamhet, säger Rune Svensson.

Trots detta tycker han att det är rimligt att subventionera matchhyran även för A-laget.

­ Verksamheten i sin helhet hänger samman, finns det ingen topp, så finns det inte heller någon bredd. Dessutom är ishockey den största underhållningen i kommunen, den drar mycket mer folk än både musik och teater, säger han.

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.