1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kollegorna nöjda med valet av kommunalråd

Ett väntat val.
Så kommenterar företrädare för de övriga partierna i kommunen socialdemokrateranas val av nytt kommunalråd.
Ingen tror att det kommer att bli några dramatiska förändringar av styret i Karlshamn när Sven-Åke Svensson (s) nu sitter vid rodret.
Karlshamn • Publicerad 4 juni 2004

- Jag tycker att socialdemokraterna har gjort ett gott val. Bland de tänkbara kandidaterna var Sven-Åke Svensson den mest lämpade, säger Rolf Tholén, gruppledare för folkpartiet som tillsammans med kd och s ingår i den styrande koalitionen.

- Han har lång erfarenhet och jag tror att han kommer att jobba vidare i Torsten Magnussons anda. Han har också funnits med i ledningen hela tiden och det gör att vi inte behöver tappa fart i det politiska arbetet när vi nu byter kommunalråd, fortsätter han.

Carl-Eric Birgersson (m) tror på ett gott samarbete med Sven-Åke Svensson även om de har helt skilda politiska uppfattningar.

- En förtjänst jag ser hos Sven-Åke är att han är angelägen om att även ha en dialog med oss i oppositionen, säger han.

Jens Henningsson (v) menar att det återstår att se hur Sven-Åke Svensson blir som kommunalråd.

- Hittills har han skött arbetet som vikarierande kommunalråd bra och vi har aldrig haft några problem att prata med honom. Jag tror inte att det blir någon skillnad på politiken. Han har ju ingått i samma krets som Torsten Magnusson hos socialdemokraterna, säger han.

Anders Englesson (oberoende) konstaterar att det var ett väntat val.

- Jag hade blivit förvånad om det hade blivit någon annan, säger han.

Han tror inte att det kommer att bli någon skillnad på politiken när Sven-Åke Svensson tar över efter Torsten Magnusson (s).

- Det blir vare sig sämre eller bättre. Torsten och Sven-Åke är fostrade i samma skola. De är båda följsamma mot makten och näringslivet, fortsätter han.

Hélène Nordin (mp) betonar att det är helt och hållet socialdemokraternas sak vem de vill välja till kommunalråd.

- Men det är klart att det hade varit roligt om det hade blivit en kvinna och gärna en invandrare. Nu blir det åter en man i ungefär samma ålder, säger hon.

Däremot tror hon att det kommer att bli en viss skillnad i och med att det trots allt är en annan person på posten som kommunalråd.

- Det jag uppskattade med Torsten Magnusson var att han var ödmjuk, säger hon.

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.