1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Klottrare förstörde på Väggaskolan

Väggaskolan har utsatts för omfattande klottring. Kostnaderna för sanering kan kosta upp till 100 000 kronor.
Nu överväger skolan att sätta upp bevakningskameror.
Karlshamn • Publicerad 4 september 2010

Vaktmästaren Steve Ahlgren fick en chock när han kom till sin arbetsplats vid sextiden i går morse. Väggarna på delar av E-huset, där esteteleverna finns och M-huset, där hotell- och restaurangprogrammet, samhällsprogram och språkelever håller till, var målade med väldigt mycket klotter. Han har under sina cirka 20 år på skolan inte upplevt något liknande.

– Jag blev så arg. Det är tur jag har ett starkt hjärta. Det är fruktansvärt tråkigt, säger Steve Ahlgren.

Rektor Nils Andersson är också väldigt bedrövad över den skadegörelse som gymnasieskolan utsatts för. Han konstaterade att klottringen skett någon gång mellan halv ett på natten till sex på morgonen i går.

– Vi tar gärna emot tips om detta, säger Nils Andersson.

Redan i går eftermiddag kom en saneringsfirma för att granska de klottrade väggarna. För att det inte ska bita fast för hårt i träväggarna gäller det att så snabbt som möjligt få bort det. Steve Ahlgren trodde att det skulle komma att kosta mellan 50 000 och 100 000 kronor. Det finns inga övervakningskameror på skolgården i dag.

– Det är något vi måste ta upp till diskussion nu, säger Nils Andersson.

Skadegörelsen kostar Karlshamns kommun cirka 500 000 kronor årligen.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.