1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Klart med tillstånd för Oxhaga

Miljötillståndet för Oxhaga oljehamn är klart. Äntligen, kan hamn-vd Mats Olsson utbrista.
För det har tagit närmare tolv år.
Karlshamn • Publicerad 6 februari 2013

– Det ser bra ut. Vi är glada för att det är det första av tre miljötillstånd vi väntar på, säger Mats Olsson, vd för Karlshamns Hamn.

Den första ansökan som gällde Oxhaga oljehamn skickades in redan 2001. Den har sedan skrivits om under processens gång. En orsak till fördröjningen är att länsstyrelsen i Skåne har fått ta över ärendet från länsstyrelsen i Blekinge.

Tillståndet för Oxhaga gäller för en årlig hantering av 2,5 miljoner ton petroleumprodukter, flytande biobränslen och andra oklassade flytande produkter. I de nya villkoren har bland annat det blivit en skärpning av utsläppsmängderna, från 15 milligram per liter till 5 milligram per liter.

– Nu är det så många år sedan vi gjorde en ansökan och kraven skärps varefter. Det är inte oöverstigligt att klara av, säger Mats Olsson.

Det är tillstånden för Stillerydshamnen (se huvudartikel länkad intill) och för Sutudden som det också ska tas beslut om.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.