1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Karl-Oskar växer snabbt

Gymnasieplanerna är uttalade.
De kan förverkligas snabbare än det var tänkt.
– Men om vi ska ta över JB så vill vi vara säkra på att vi kan göra något bra, säger Bengt Eriksson, vd för Karl-Oskar Utbildning.
Karlshamn • Publicerad 23 februari 2013
Bygger vidare. Bengt Eriksson, Karl-Oskarskolans vd, tänker expandera i Karlshamn. Fast ett gymnasium redan i år är snabbare än planerat. Foto: Lena Ehring/arkiv
Bygger vidare. Bengt Eriksson, Karl-Oskarskolans vd, tänker expandera i Karlshamn. Fast ett gymnasium redan i år är snabbare än planerat. Foto: Lena Ehring/arkivFoto: 

Karl-Oskarskolans intresseanmälan skrev BLT om redan i går. Nu fortsätter diskussionerna om övertagandet av JB-gymnasiet i Karlshamn.

– Vi ska prata vidare och titta på förutsättningarna. Vi vill vara säkra att vi kan göra något bra. Annars är det bättre att låta bli, säger Bengt Eriksson.

Känner ni någon tidspress för elevernas skull?

– Nej, jag tror att de och deras föräldrar respekterar att vi vill vara säkra.

Förutsatt att JB Education inte har en annan uppgörelse på gång, så tror inte Eriksson att ett avtal med ny ägare för JB-gymnasiet kan vara klart den närmaste veckan.

Men gymnasiesatsning i Karlshamn – med några program som man är ”rackarns bra på” – ingår under alla omständigheter i Karl-Oskars framtidsplaner.

– Fast det här är betydligt snabbare än vi tänkt. Och vårt gymnasium kommer inte heller att heta Karl-Oskar – det är bestämt sen tidigare.

Att Karl-Oskar trots allt växer i Karlshamn, räknar vd:n kallt med. I höstas öppnade man med en sjunde- och en åttondeklass intill Kreativum i Strömma.

– Högstadiet ska bli komplett redan i år. Tanken är sen att starta förskola och uppåt hösten 2014 – inklusive fritidshem, säger Eriksson.

– Om det blir f–5 eller f–6 får vi se. Vi tänker följa hur kommunen gör i frågan om årskurs 6 ska tillhöra högstadiet eller inte – de vacklar ju.

Men man avser inte konkurrera med Montessoriskolans f–6 i Strömma, utan blickar mot Asarum.

– Vi har hittat lokaler på Lindemoområdet som inte känns helt dumma. Fast om det blir just där får vi se.

Bengt Eriksson är stärkt av ett gott förstaår för Karl-Oskarskolan i Karlshamn så långt.

– Just att komma i gång är den stora utmaningen. Nu gäller det bara att bygga vidare i rätt takt.

Men finns det underlag?

– Ja, jag tror att föräldrarna vill ha alternativ. Vi ser det inte som att vi konkurrerar, utan att vi ger ett alternativ. Och det kan nog samtidigt utveckla den kommunala skolan.

Jens Olander
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.