1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kämpar vidare med stöd från Ronneby

Frälsningsarmén i Karlshamn består av en liten åldrande skara. Men tack vare stöd från församlingen i Ronneby har de öppet kafé och pensionärsträffar varje vecka. I lördags hade kåren sin traditionsenliga höstfest.
Karlshamn • Publicerad 25 september 2006

Dragspelaren Lennart Nilsson bjöd på sång och musik i den lilla men för dagen välfyllda gudstjänstlokalen. Efter en stund stämde alla in:

- Då min resa är slut och då min strid kämpats ut...

Men i Karlshamn går striden vidare. Samfundets paroll "Blod och eld" sitter kvar på väggen. Frälsningsarmén har alltid strävat efter att vara en kraft mot synd och nöd med tvål, soppa och frälsning. Alltjämt syns frälsningssoldaterna på gator och torg, sjungande eller med insamlingsbössan i hand.

- Människor har det bra i Sverige. Det är en förklaring till att vi ha svårt att rekrytera unga, säger Kenneth Lagerström.

Han och hustrun Carina är engagerade i Frälsningsarmén i Ronneby, men tack vare deras insatser kan även kåren i Karlshamn leva vidare.

- På torsdagarna när vi har öppet kafé brukar familjer som hamnat i svåra situationer komma hit för att få stöd. På måndagarna har vi träff för daglediga, berättar Kenneth Lagerström.

Då brukar ett trettiotal pensionärer samlas i lokalen på Kungsgatan för att ta del av något föredrag.

Under den korta gudstjänsten i lördags manade Carina Lagerström till fortsatt kamp för en bättre värld.

- Det gäller att så den goda säden, även om det inte ger några stora rubriker i tidningarna.

Lennart Cromnow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.