GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

”Jag har ingen roll i Tandklinik”

Andreas Levin hävdar att nya ägare tagit över Tandklinik. Men dessa är hemliga.
Den nya vd:n Åsa Hellborg vet inget.
Karlshamn • Publicerad 7 maj 2008

Hon vill inte bli intervjuad personligen, utan tar endast emot skriftliga frågor. När BLT via mail frågar Åsa Hellborg om de nya ägarna svarar hon med att skriva ett frågetecken. Andreas Levin är också förtegen:

– Jag ägde tandkliniken fram till den 1 maj 2007.

Vilka är de nya ägarna?

– Det avslöjar jag inte. Det får du själv ta reda på.

Andreas Levin säger att han satsar på husverksamhet i Rumänien och därför valt att avsluta ägandet i Tandklinik lågpris. Han påstod att han etablerat ett kontor i Rumänien, skaffat körkort där och är på plats i landet regelbundet.

Men när BLT ringer till tandklinikerna i Helsingborg och Gnarp och frågar efter ägaren hänvisar personalen till Andreas Levin. Det är ingen tvekan om att de anställda fortfarande uppfattar honom som ägare.

– Andreas Levin är tyvärr inte här i dag, men om han kommer lite senare kan jag meddela honom, säger en anställd i Helsingborg.

– Han finns nere i Karlshamn, säger en anställd i Gnarp.

När Andreas Levin startade Tandklinik i Karlshamn sade han att hans målsättning var att öppna motsvarande verksamhet på 25 platser runt om i landet. Men än så länge finns tandkliniker på tre orter.

Till Hallandsposten uppgav Andreas Levin i augusti i fjol att en klinik var på gång i Halmstad våren eller sommaren 2008. Orsaken till att den etableringen hade dröjt var, enligt Levin, att han öppnat en klinik i Bukarest, som skulle bli den största i Rumänien. Den rumänska tandkliniken skulle fungera som ett centrum för företagets tandläkare enligt artikeln i Hallandsposten. Men detta motsäger Andreas Levins påstående till BLT om att han sålde tandkliniken redan i maj 2007.

När BLT på nytt ber Andreas Levin förklara vilken roll han har i tandkliniken, svarar han skriftligt: "Jag har ingen roll i Tandklinik, detta vet du!"

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.