1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hästarydseleverna håller ångan uppe med limbo

Sydkoreansk rapp och västindisk dans är populärt på Hästaryds skola.
– Det går bra, men det är lite svårt, säger sjuåriga Klara-Fina Pettersson om dansen limbo.
Karlshamn • Publicerad 7 februari 2013
Foto: Bo Åkesson
Danny och Psy. Barnen dansade limbo till tonerna av Dannys Amazing och Psys Gangnam Style.
Danny och Psy. Barnen dansade limbo till tonerna av Dannys Amazing och Psys Gangnam Style.Foto: 
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Bra, men svårt. Ett av barnen som dansade limbo på Hästaryds skola i går var sjuåriga Klara-Fina Pettersson. ?Det går bra, men det är lite svårt?, säger hon.
Bra, men svårt. Ett av barnen som dansade limbo på Hästaryds skola i går var sjuåriga Klara-Fina Pettersson. ?Det går bra, men det är lite svårt?, säger hon.Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: 

Till tonerna av Darins version av En apa som liknar dig börjar barnen på Hästaryds skola hoppa och dansa på skolgården. När musiken övergår till Gangnam Style, som sjungs av den sydkoreanske rapparen Psy, vevar eleverna med händerna i luften och går under ett rep.

– Det är roligt när man böjer sig ner, säger sexåriga Malva Hasanovic, som tycker att det är roligast att dansa limbo till just låten Gangnam Style.

Det är fritidspedagogen Ida Olsson som har dragit i gång rastaktiviteterna på Hästaryds skola efter att ha fått inspiration och idéer från en föreläsning på Bodestorpsskolan. I går var det tredje gången som det anordnades en rastaktivitet. Veckorna innan har barnen haft lunch- disko och gått tipsrunda.

– Gården är inte så rolig just nu, de behöver aktiveras med något annat, säger Ida Olsson som också berättar att rastaktiviteterna är viktigt för sammanhållningen för skolans cirka 100 elever.

I takt med att repet sänktes i limbon blev det allt svårare för barnen. En av dem som gick under linan var Klara-Fina Pettersson.

– Det går bra, men det är lite svårt, säger hon.

Tanken är att rastaktiviteterna ska fortsätta på Hästaryds skola.

– De verkar tycka att det är roligt. Så länge de gör det fortsätter vi, säger Ida Olsson som avslöjar att barnen kommer att bli bjudna på semlor nästa vecka.

F-2. Elever från förskoleklassen, ettan och tvåan på Hästaryds skola deltog i limbodansen i går. Utöver detta arrangerades även disko och tipspromenad.

Limbo

Är en dans med västindiskt ursprung. I dansen finns ett tävlingsmoment som går ut på att den bakåtböjda dansaren ska gå under en vågrät ribba som blir lägre för varje försök.

Källa: ne.se

Towe Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.