1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Hård kritik mot Kabo

Återigen får Karlshamnsbostäder, Kabo, svidande kritik för sitt uppträdande gentemot företaget Golvteknik i Asarum AB.
Det är Företagarombudsmannen som tycker att Kabos handlade styrs av prestige och att bostadsbolaget agerar som om det vore vedergällning.
Karlshamn • Publicerad 4 september 2002

"Det är mycket illa när en kommun eller desss bolag ger sig på en enskild företagare" skriver Företagarombudsmannen i sin bedömning av turerna kring de upphandlingar som Golvteknik varit inblandad i. Ombudsmannen lyder under stiftelsen Nya Välfärden och arbetar för ett bättre företagarklimat i Sverige.

Utan kunder

Företagarombudsmannen konstaterar att företaget Golvteknik tvingats säga upp ett flertal av sina anställda efter bråket med Kabo och att bolaget står utan kunder. "Affärsmässigheten i kommunala bolag får aldrig påverkas av personliga intressen eller ovidkommande hänsyn" skriver ombudsmannen.

Det var 2001 som det gjordes polisanmälningar, det väcktes åtal och domar föll mot anställda för oegentligheter som begåtts.

Uteblivna anbud

Det stormade kring Kabo och för Golvtekniks del handlade det även om uteblivna anbud. Bolaget hävdade att man blev missgynnade av Kabo. Och Konkurrenskommissionen, även det en del av stiftelsen Nya Välfärden, har två gånger kritiserat upphandlingsförfarandet.

Kabos uttalande kommer

- Jag måste läsa det innan jag kan lämna en kommentar, säger Bert Inge Storck, vd för Karlshamnsbostäder.

Han fick en skrivelse från Företagarombudsmannen i måndags och nu ska Kabo ska yttra sig i ärendet.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.