1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Här slutar spåren efter Agnar

Det har gått åtta månader sedan Agnar Karlsen försvann från Svängsta. Ännu finns inga spår efter honom.
– Jag är övertygad om att han har gått bort och har det bra där han är, säger Agnars svärdotter My Karlsen.
Karlshamn • Publicerad 18 september 2014
Sista platsen. Här ska Agnar Karlsen ha varit synlig torsdagen den 16 januari. Det är troligtvis sista gången han sågs. Det finns, enligt polisen, ingenting som tyder på att han ska ha utsatts för något brott.
Sista platsen. Här ska Agnar Karlsen ha varit synlig torsdagen den 16 januari. Det är troligtvis sista gången han sågs. Det finns, enligt polisen, ingenting som tyder på att han ska ha utsatts för något brott.Foto: Lena Ehring
Foto: Privat och Lena Ehring
Agnar Karlsen försvann den 16 januari.
Agnar Karlsen försvann den 16 januari.Foto: Privat

Klockan halv ett onsdagen den 15 januari lämnade 70–årige Agnar äldreboendet Mariegården i Svängsta. ­Sedan dess är det oklart var han är.

–  Jag tror att han kan ha hunnit ganska långt. Kanske har han drattat i något vatten. Agnar älskade att fiska, säger My.

Hon är säker på att han inte längre finns i livet. Hade han varit det hade familjen hört av honom.

–  Agnar ringde alltid när han inte hittade.

De senaste åren har ­Agnar varit förvirrad och vid flera tillfällen har han försvunnit. Han har dock alltid återfunnits när han har varit på väg till sina söner i Danmark eller till My och hennes familj i Strömstad.

Svärdottern tror att han även denna vinterdag hade bestämt sig för att ta sig till sina nära och kära. Hon berättar att Agnar alltid var duktig på att hälsa på släkt och vänner.

–  Han brukade dimpa ner som ett brev på posten. Han hann lätt besöka Danmark, Sverige och Norge på en dag, säger My.

Agnar föddes i Norge 1943 och blev senare verktygs­makare.

2004 flyttade han till Svängsta efter att han hade fått tag i en lägenhet som ­utannonserades. Innan ­Agnar försvann delade han sin tid mellan lägenheten och ­Mariegården.

–  Han var ett energiknippe som alltid ville hjälpa till och göra rätt för sig. Han var en rättskaffens arbetskarl, säger My.

Tiden sedan hennes svärfar försvann beskriver hon som orolig.

–  Det känns ofärdigt och det är ingenting som vi kan ändra på.

My och hennes familj ­hoppas på att få ett avslut.

–  Vi väntar på att kroppen ska hittas. Vi vill ha ett ­avslut så att lugnet kan infinna sig och efterarbetet kan starta.

Towe Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.