1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Halka ledde till lastbilskollision

Två lastbilar var inblandade i en kollision på väg 631 norr om Halahult vid elvatiden på förmiddagen i går. Båda fordonen åkte i diket och en av chaufförerna, en tysk man, fördes i ambulans till Blekingesjukhuset i Karlskrona för vård.
Karlshamn • Publicerad 11 april 2003

HALAHULT

Det var det hala väglaget som var en förklaring till att de båda lastbilarna körde ihop på den smala vägen strax intill en vägbro mellan Borvidsmåla och Bökemåla. Den lastbilschaufför som kom norrifrån, och hade ett fullt lass med virke, upptäckte vid den smala vägbron att en lastbil var på väg mot honom.

- Jag körde ändå extremt långsamt för jag visste att det var halt och att jag kunde få möte med min arbetsgivare, säger den chaufför som kom från Halahulthållet.

Blev tillbucklad

Han var på väg med en tom lastbil till Bökemåla. Sträckan hade han och hans arbetsgivare, åkeriägare Bengt Boklund, kört flera gånger i går för att få grus till den parkeringsplats de höll på att anlägga. Vid elvatiden dök plötsligt lastbilen med virke upp och olyckan var ett faktum.

Den tyske chaufförens bil fick sig en smäll mot förarhytten, så den blev tillbucklad och föraren slogs blodig i ansiktet. Fast han kunde själv ta sig ur hytten själv och var vid medvetande när ambulanspersonal kom till platsen. Den andra lastbilen tippade på sidan och ett hjulpar slets av.

Bara skrot

Deltidsbrandmännen från Hallabro sprutade skum över den välta lastbilen för att gnistor från batteriet inte skulle antända fordonet. Räddningstjänsten från Karlshamn kom även den till olycksplatsen och bärgningsbilar anlände för att se till att de båda lastbilarna kunde transporteras bort.

- Den är bara skrot, säger Bengt Boklund om sin lastbil, årsmodell 1992 och värd 300 000 kronor.

Han driver ett åkeri i Bökemåla med fyra lastbilar och två anställda. Bengt Boklund har 35 till 40 år i branschen.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.