1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Gymnasienämnd skär ner

Gymnasienämnden måste dra ned budgeten med två och en halv miljoner kronor till. Fast ordförande Rolf Tholén (fp) hoppas det ska gå att hitta besparingar i andra nämnder istället.
Annars blir det kärvt.
Karlshamn • Publicerad 1 april 2003

- Det gör det väldigt bekymmersamt för gymnasienämnden. Vi hamnar på minus, men verksamheten måste drivas och vi kan inte lägga ned program, säger Rolf Tholén efter gårdagens nämndsammanträde.

Grupp kommer tillsättas

Vid fullmäktige på måndag nästa vecka kommer en grupp bestående av koalitionspartierna, s, fp och kd, och Sven-Åke Svensson (s), tidigare tillfällig ordförande i gymnasienämnden, att tillsättas. Den ska gå igenom vilka möjligheter det finns att ytterligare anpassa budgeten.

- Jag befarar att vi hamnar på ett reellt minus om det inte dyker upp något helt oförutsett. Min förhoppning är att vi får se över samtliga nämnder, säger Rolf Tholén.

Han konstaterar att det är de prioriterade områdena som ska spara, nämligen vård, omsorg och skola. Det är dessa områden som får mest pengar och där det också finns mest pengar att dra in. Övriga nämnders verksamhet är mycket mindre i omfattning.

Billigare än genomsnittet

Rolf Tholén påpekar att Väggaskolan ligger under riksgenomsnittet när det gäller program och elever. Det handlar om sju miljoner kronor som gymnasieskolan är billigare än genomsnittet enligt de rikstaxor som finns.

- Vi är inte särskilt slösaktiga, säger Rolf Tholén.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.