1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Goda möjligheter för turismen i Blekinge

Möjligheterna inom turistverksamheten i Blekinge är goda enligt Lasse Bylin.
– Jag hade aldrig hoppat på detta om jag inte kände att det låg och kokade, säger han.
Karlshamn • Publicerad 25 juli 2013

Lasse Bylin har 20 års erfarenhet av turism nere i Åhus på gränsen till det populära Österlen. Men de senaste åren har intresset verkat svalna då priserna blivit för höga och konkurrensen om turisterna ökat.

Stockholmare och danskar börjar se sig om efter nya semesterorter och enligt Lasse Bylin kan Blekinge stå på tur.

– Blekinge växer nu. Jag märker det. Det har börjat bli för mycket nere på Österlen. Och här finns saker att sälja in som inte finns där nere, säger han.

Lasse Bylin menar att han inte märker av den arbetslöshet och ”tröghet” som det talas om i Blekinge.

– Vi har varit nere på Skånes ostkust i 20 år och här är det bättre tryck nu. Det spelar ingen roll om det är turismen eller konferensbokningar eller bröllop, säger Lasse Bylin.

Blekinges geografiska läge spelar också roll. Avståndet från Köpenhamn och kontinenten är kort och både den nya motorvägen och flygplatsen i Ronneby förenklar resandet. Samtidigt så är den ständiga närheten till större städer ett plus.

– Du får mig aldrig att säga att detta är det nästa Österlen. Men jag hade aldrig hoppat på detta om jag inte kände att det låg och kokade, säger Lasse Bylin.

Simon Fridolfsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.