1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Glatt gympagäng hade avslutning

Det var ett glatt gympagäng som hade avslutning för säsongen på Sternöskolan. I gymnastiksalen deltog handikappade barn tillsammans med föräldrar och syskon i en hinderbana.
De hade väldigt kul mest hela tiden.
Karlshamn • Publicerad 7 april 2003

- Det är inga prestationskrav. Vi är med på barnens nivå. Här är inga som tittar om någon ger ifrån sig ljud eller bär en hörapparat. Här är vi bara, säger Catharina Jolsö, Asarum.

Hon är en av de drivande krafterna i den västra lokalavdelningen för FUB, Föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna, som finns i de tre kommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Det finns även en avdelning för östra länet och en länsgemensam organisation.

Träffades på habiliteringen

Det var 1999 som föräldrar med handikappade barn började umgås efter att ha träffats på habiliteringen vid Blekingesjukhuset i Karlshamn.

Med hjälp av en artikel i BLT lyckades man få ihop några föräldrar som allt sedan dess håller kontakten.

Catharina Jolsö står även som kontaktperson på habiliteringen till sammans med Camilla Friberg, Sölvesborg. På så sätt kan nya föräldrar få chansen att vara med i lokalavdelningen.

- Vi stöttar varandra och behöver man prata kan man bara ringa, säger Catharina Jolsö.

Sedan i höstas har föräldragruppen haft gymnastik på Sternöskolan i Karlshamn. De brukar träffas fem till sex gånger per termin. I lördags var det avslutning på gymnastiken.

Utflykt till Sörgården

- Det är bra för barnen att röra på sig, säger Camilla Friberg.

I maj månad ska det anordnas en utflykt till Sörgården, FUB:s fritidsanläggning i Nötabråne, en mil utanför Asarum. Där finns bassäng, en sjö och fyra övernattningsstugor.

- Vi kommer att ha en grillkväll och så kan de som vill sova över, säger Catharina Jolsö.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.