1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Glassbåten ska bärgas från hamnen i veckan

Glassbåten i Karlshamn har sjunkit till botten intill kajen.
Bärgningen påbörjades under söndagskvällen.
Karlshamn • Publicerad 26 september 2010

Räddningstjänsten larmades vid åttatiden på söndagsmorgonen. Då hade Glassbåten sjunkit ner till relingen i hamnbassängen. Därefter gick det fort och räddningstjänsten kunde inte göra något för att hindra båten från att sjunka helt.

Den tidigare trålaren ligger sedan ett antal år alltid vid kaj. På lördagsförmiddagen ska båten ha varit helt okej. Nu sticker bara taket upp ovanför vattenytan. Länsar har lagts ut för att få bort dieselspill.

– Det jag kan tänka mig är att det har blivit något strömavbrott och länspumpen slutat gå. Hon läcker inte in så mycket men det är ändå 100 liter på en dag. När det kommer till en viss punkt går det fort, säger ägaren Roger Karlsson.

En bärgningsfirma anlitades under söndagen för att göra en första koll och påbörjade länspumpningen. Roger Karlsson räknar med att det ska kunna bli glass på Glassbåten nästa sommar.

– Så länge det inte är något större fel, så ska det nog gå bra, säger han.

Johanna Rundgren
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.