1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Giftaslystna får en försmak av bröllop

I augusti är det dags för bröllop i Bredåkra kyrka. Det är Maria Edlund och Jan Senbom som gifter sig då.
I helgen provsmakade de bröllopstårta och hämtade inspiration.
Karlshamn • Publicerad 30 januari 2006

För det var bröllopsmässa i Rådhuset i Karlshamn och där fanns olika utställare som visade upp sig för giftaslystna par. Ett sådant var Kallingebon Maria Edlund och Jan Senbom, Olofström. De har känt varandra i fyra år och vill gifta sig. Orsaken till det är enkel:

-Därför att vi älskar varandra, säger Maria med Jan vid sin sida.

Ära att vara brudtärna

De stod och pratade med konditor Nina Johansson om vilken bröllopstårta som de skulle ha. En med vit marsipan tyckte paret extra mycket om. Med sig hade de också Anna Larsson, Kristianstad, som är en gammal barndomskompis till Maria.

-Jag blev tillfrågad om jag ville vara brudtärna och det känns som en ära för mig. Det är kul för mig att få vara med från början av planeringen, säger Anna Larsson, som även hunnit åka med till Köpenhamn och kolla på brudklänningar.

Det är många detaljer att tänka på vid ett bröllop, sminkning är inte att förglömma. Hudvårdskonsulenten Anna Landhammar, Karlskrona, var på plats för att sminka deltagare i modevisningen under mässan. Tärnan Karolina Sandgren, Karlshamn, fick en fest-makeup lagd.

-Den är mer dramatisk än en vardags-makeup. Till vardags, i Sverige, ska man inte sticka ut i mängden, men när man ska gå på fest vågar man ha mer färg, säger Anna Landhammar.

Visning av bröllopsmode

Under lördagens bröllopsmässa var det två modevisningar. Brudpar med näbbar och tärnor visade upp olika klänningar. Det var de minsta som fick inleda, nämligen systrarna Linnéa och Felicia Broberg. Sedan bjöds det på vackra kreationer under den halvtimmeslånga visningen, där Lena Jarl var konferencier. För musiken stod duon E&E, det vill säga Eva-Lena och Eric Eklund, Åryd.

-Vi är jättenöjda. Det kom 600 besökare och det hade vi inte räknat med, säger Camilla Källström, som äger butiken Bröllopsgalleriet.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.