1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Den nye vd:n för Castell Media, Torbjörn Jörgensen, tiger om framtiden för bolaget. Det oroar de lokala investerare som satsat miljontals kronor i bolaget.
De blir inte lugnare av att styrelsen inte längre kan fatta beslut efter att tre av fem ledamöter hoppat av. En av dem är Peter Enckell i Karlshamn.
Karlshamn • Publicerad 18 juni 2004

Det var för cirka tre år sedan som Castell Media, tidigare Filmfabriken, gav sig in i en satsning på den tecknade seriefiguren Goliat. För drygt två miljoner kronor köptes rättigheterna till denna figur. I början av 2002 var det dags för en nyemission, eftersom bolaget ville ha in 5,4 miljoner kronor till. Det fanns stora visioner för vad Goliat skulle kunna ge i intäkter.

BLT kunde i början av mars i år avslöja att Karlshamnsföretaget Castell Media fått nya huvudägare som tog över 51 procent av aktierna. Torbjörn Jörgensen heter den nye styrelseordföranden och vd:n.

Men de människor som satsat pengar i Castell Media är undrande.

- Jag har satsat mycket pengar och ser nu pengarna som borta. Men jag vill ha information, säger en person som är investerare i bolaget.

Flera avhopp

Han har sökt den nye vd:n Törbjörn Jörgensen, men inte lyckats nå honom. Peter Enckell sade tidigare till BLT att han skulle sitta kvar i styrelsen, men han har nu hoppat av tillsammans med två andra lokala aktörer.

- Man har ett stor ansvar som styrelsemedlem. I fyra månader har jag försökt att få till stånd ett styrelsemöte, säger Peter Enckell.

I och med att tre av fem ledamöter, däribland en suppleant, hoppat av sina styrelseuppdrag är inte längre Castell Media behörig att fatta några beslut. Styrelsen har varit obehörig i mer än sex veckor, vilket innebär att Patent- och registreringsverket kan komma att begära Castell Media i tvångslikvidation. Detta om det inte sker förändringar.

BLT har sökt Torbjörn Jörgensen ett flertal gånger, utan att lyckas nå honom. Däremot svarade Peter Sjöbeck, som står som revisor i bolaget.

- Jag skulle hjälpa till med strategier säger han.

Oerhört besviken

När BLT frågade om varför

inte styrelsen var behörig blev han förvånad. I ett senare samtal sade Peter Sjöbeck att Peter Enckell och ytterligare en ledamot inte lämnat besked till styrelsen om sina avhopp. Han anklagade dem för att ha gjort sig skyldiga till osant intygande.

- Jag har talat in meddelande via telefonsvarare och mailat, säger Peter Enckell.

Han tycker att de nya ägarna hanterar bolaget konstigt och är fruktansvärt besviken. Peter Enckell tillhör en av dem som satsat mycket pengar i bolaget. Totalt har alla investerare pumpat in mellan fem och tio miljoner kronor.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.