1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Fräckt inbrott i butik

Vid ett ovanligt fräckt inbrott i butiken PM Kök på Stadsportsgatan i Karlshamn stals varor för ett större värde. Grannar såg en man som lastade in varor i en skåpbil tidigt på fredagsmorgonen.
De trodde att det var ägarna som var morgonpigga när det i själva verket var fråga om ett inbrott.
Karlshamn • Publicerad 19 oktober 2002

- De har tagit allt det dyraste och gått efter prislapparna. Det är proffs som har gjort det, säger Henrik Lavesson.

Han driver affären, som ingår i Elctrolux-Homekedjan, tillsammans med Pär Mörnhed. För två år sedan tog de över butiken i Karlshamn och i fjol utvidgade de sortimentet från att enbart gälla kök till vitvaror, dammsugare och redskap för köket.

I förmiddags när Henrik Lavesson kom till affären noterade han att några vitvaror var borta och trodde att hans kollega sålt dem till en morgontidig kund. Men när han såg att dator och telefon/fax var borta insåg han att det varit inbrott.

Trodde det var ägarna

- Jag tycker det är för djävligt, säger en besviken Henrik Lavesson.

Grannar som bodde ovanpå affären noterade att det stod en skåpbil utanför affären vid halv fem-tiden i går morse. De trodde det var butiksbilen som stod där och att ägarna var på väg någonstans med varor.

Stal det dyraste

- De såg en kille med keps som bar in saker i bilen, säger Henrik Lavesson.

Någon ytterligare tjuv lade grannarna inte märke till, men det kan inte uteslutas att mer än en person deltagit i inbrottet.

Det var de dyrbaraste varorna som stals; en självgående dammsugare värd 15 000 kronor, en dator med ett datorprogram värt 75 000 kronor, ett stort parti dyra knivar, de dyraste kaffekopparna med mera.

I går fick ägarna till affären ta itu med att spärra bankkonton, som fanns inlagda i datorn. Polisen var på plats och försäkringsbolaget kontaktades. De var tvungna att inventera för att se hur mycket som stulits.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.