1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Försökte knuffa ut sin hustru genom ett fönster

En 31-årig man dömdes i dag till fängelse efter upprepad misshandel och hot mot sin före detta hustru.
Karlshamn • Publicerad 2 januari 2013

Den 31-årige mannen dömdes i dag till sex månaders fängelse för flera brott mot sin före detta hustru tillika sambo. Försök till grov misshandel, olaga hot, olaga tvång, misshandel samt försök till misshandel.

Den 6 november förra året tog mannen tag om kvinnans axlar och försökte knuffa ut henne genom ett fönster samtidigt som han sa att det var precis vad han skulle göra.

Strax därpå tog 31-åringen tag i en bordslampa och höjde den mot hustrun. Efter det tryckte han ner henne med pannan mot golvet och tvingade henne att läsa ur koranen i syfte att bli en bättre människa.

Under sommaren och hösten 2012 har mannen slagit sin hustru upprepade gånger och sagt att han skulle döda henne och hennes pappa.

Vid andra tillfällen har mannen riktat ett slag mot kvinnan med en tekopp samt kastat ett glas efter henne. Han har även sparkat henne i ryggen så att hon började blöda från underlivet.

31-åringen har även hotat kvinnan med att han ska döda henne och hennes syskon och/eller hennes pappa om hon inte skaffar en bostad och samma sak om hon inte bär slöja.

Mannen, som har erkänt till viss del, utvisas ur Sverige och får inte återvända hit förrän tidigast den 2 januari 2018. En överträdelse av förbudet kan medföra fängelse i högst ett års tid.

31-åringen ska även betala 38 300 kronor i skadestånd till sin före detta hustru.

Catharina Loosme
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.