1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Föreståndaren förstår inte kritiken

Riagårdens föreståndare Carola Olsson tycker att samarbetet med socialen fungerar bra och förstår inte kritiken som riktas mot härbärgets verksamhet.
- Vi rapporterar aldrig någon till socialkontoret. Däremot samarbetar vi med dem, och det är en helt annat sak, säger Carola Olsson.
Karlshamn • Publicerad 26 januari 2002

Riagården flyttade sin verksamhet från trånga lokaler på Ågatan till ett rymligt hus som de fick av kommunen för snart två år sedan. Där finns åtta bäddar och ett stort vardagsrum som kan användas om det behövs fler sängplatser. Omkring tio personer är hemlösa i Karlshamn i dag.

- Vi har många gäster som kommer och går. De har inte sagt att de störs av samarbetet med socialen, tvärtom. Många är tacksamma för den hjälp de får, säger Carola Olsson.

Hon känner dock till att det finns före detta gäster som undviker Riagården och hellre ringer till den förra föreståndaren Mona Svensson.

- Samarbetet med socialen är viktigt. Vi ger våra klienter ett telefonnummer till någon på socialkontoret. Vill de ringa är det upp till dem själva, säger Carola Olsson.

Ingegerd Olofsson jobbar som boendeassistent och menar att det är viktigt att värna om integriteten för de bostadslösa. I går var hon på Riagården för att berätta att en av de personer som brukar sova på härberget fått en lägenhet. I en privatfastighet.

I går skrev BLT om hur Karlshamnsbostäder misslyckats med att få fram bostäder till stadens hemlösa. Ingegerd Olsson vill betona att de privata värdarna varit tillmötesgående.

- Vi har aldrig misslyckats i vårt samarbete med Kabo. Det har snarare varit så att vi aldrig fått en chans till ett samarbete eftersom de aldrig skaffat fram några lägenheter till kommunens hemlösa, säger Ingegerd Olofsson.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.