1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Fängelse för knarklangare

De köpte amfetaminet i Hässleholm och sålde det i Karlshamn. När polisen den 16 april slog till mot missbrukarparet lyckades man samtidigt strypa tillgången på amfetamin i såväl Karlshamn som Ronneby.
I går dömdes paret till ett år och åtta månaders fängelse vardera.
Karlshamn • Publicerad 12 juni 2004

I nästan tre veckor följde polisens narkotikaspanare en 41-årig man och hans 49-åriga sambo i Karlshamn. Paret bodde i en lägenhet i Fridhem och besöktes ofta av personer som polisen känner som missbrukare.

När polisen grep paret den 16 april hittade man närmare ett hekto amfetamin i deras bil. Då hade polisen redan hittat ett gömställe i skogen en bit från parets lägenhet. Där fanns flera plastpåsar med totalt 70 gram amfetamin. Eftersom narkotikan var av hög renhetsgrad och man vid en husrannsakan hittade massor av plastpåsar, fanns misstankar om att paret sålde narkotikan vidare.

Under rättegången tog den 41-årige mannen på sig ansvaret för narkotikan men nekade till att ha sålt till andra. I stället hävdade han att det enbart var avsett för eget bruk och att han köpte in stora mängder på en gång för att det blev billigare.

Den förklaringen trodde dock inte rätten på och både mannen och hans sambo ansågs skyldiga till narkotikabrott. Deras försäljning har, enligt polisen, varit så omfattande att de i princip stått för all amfetaminförsäljning i både Karlshamn och Ronneby.

Gömstället i skogen i Fridhem fungerade som lager. Dit gick den 41-årige mannen och hämtade lite narkotika då och då, amfetamin som han och sambon sedan misstänks ha sålt vidare till andra missbrukare.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.