1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Familjedag i Bellevueparken

Två stora familjearrangemang samtidigt, vackert väder och gratis inträde.
Bellevueparken lockade massor av besökare under söndagen till Skogens dag och antidrogpartyt för låg- och mellanstadiebarn..
Karlshamn • Publicerad 3 september 2001

Rekordet lyder på 26 backar. Det är Scoutkåren som låter alla som vill prova på klättring och det gör man med hjälp av linor och - staplade plastbackar.

Många arrangörer

Platsen är Bellevueparken där det denna första söndag i september är familjedag med många arrangörer inblandade.

Skogens dag firades på söndagen över hela landet och i Karlshamn var det Skogsvårdsstyrelsen som tillsammans med en mängd föreningar bjöd på allt från tipspromenad till fågelskådning.

Antidrogparty

Inne i Bellevueparkens lokaler pågick samtidigt ett annat arrangemang, föreningen VISIR:s stora antidrogparty för alla elever i årskurs 1-6.

Förutom budskapet om tobakens och rökningens skadliga inverkan på hälsan vill VISIR genom den här satsningen möta tobaksindustrins massiva marknadsföring som riktar sig till just barn och ungdomar.

Gartis korv

Barnen lät sig väl smaka av gratis korv och glass och för underhållningen stod bland andra clownerna Max och Monick.

Polis, brandkår och tullen med en av sina narkotikahundar fanns också på plats.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.