1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Erkänner innehav av dopingtabletter

Tullkriminalens chef, Viktoria Düring, kan bekräfta för BLT att den 21-åring som i går anhölls för dopingbrott har erkänt innehav av 7 500 dopingtabletter.
Men dopinghärvan växer i Karlshamn med fler inblandade och det är kroppsbyggare som misstänks.
Karlshamn • Publicerad 24 oktober 2002

Under hela onsdagen höll tullen förhör med tre andra misstänkta personer som rör sig i samma kretsar som den nu frisläppta 21-åringen. Viktoria Düring säger att ytterligare förhör kommer att hållas med misstänkta dopinganvändare.

Oroad över utbredning

- Jag är oroad över utbredningen av doping i lilla Karlshamn. Det finns tydligen lite överallt här, säger Viktoria Düring.

21-åringen är nu frisläppt i väntan på vidare utredning kring hans användning av dopingpreparat. Tullen fann 7 500 så kallade Ryssfemmor i hans lägenhet. Karlshamnsbon har alltså inte fått sina preparat från de partier som den dömde litauern smugglade in i landet.

- Det är inte från samma partier direkt, men 21-åringens namn kom fram i utredningen kring fallet, så det finns andra kopplingar, säger Viktoria Düring.

Sålt vidare

Antalet Ryssfemmor tyder på att mannen inte bara har missbrukat själv, utan också sålt

vidare. Och nu riktar tullen in sina krafter mot användarledet. Som finns inom kroppsbyggarkretsar.

- Vi avvaktar just nu med fler anhållningar, men våra misstankar finns kvar mot vissa.

Släpptes från häktet

21-åringens erkännande av innehav och missbruk av dopingpreparat ledde till att han också släpptes från häktet.

- Det finns ingen anledning att hålla honom häktad när han har erkänt brottet, så nu kan vi i stället ägna oss åt förundersökningen, säger tullkriminalens chef i Östra Regionen Viktoria Düring.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.