GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En klassisk sängkammarfars

En lögn leder till flera och till slut blir det ganska rörigt. Men väldigt roligt.
Om inte för rollfigurerna så åtminstone för publiken.
I lördags var det premiär för pjäsen Lögner, lik och lusta på Teatersmedjan.
Karlshamn • Publicerad 26 maj 2003

Ministern har tänkt ut det bra. Inför sin fru låtsas han att han ska delta i en viktig debatt, men i stället har han tagit in på hotell för ett kärleksmöte med oppositionsledarens sekreterare. Hon har i sin tur sagt till sin make att hon besöker sin sjuka faster. Men det blir inte riktigt som de hade tänkt sig...

Lögner, lik och lusta är en klassisk sängkammarfars av den brittiske dramatikern Ray Cooney. Det är en självständig teatergrupp bestående av tio gymnasie- och högstadieungdomar, som har satt upp pjäsen.

Den svarta lokalen i Teatersmedjan var fullsatt på premiärkvällen. Man hade till och med tvingats sätta in några extra stolar få att få plats med de nästan 80 personer som hade kommit.

Och ingen behövde ha tråkigt. Periodvis skrattade publiken så att man nästan förlorade andan. Amatörskådespelarnas rollprestationer var genomgående lysande. Särskilt minnesvärda var Niklas Holtne, som spelar ministerns modersbundne sekreterare och Stefan Johansson som den girige hotellbetjänten med det yviga kroppsspråket.

I kväll blir det en ny föreställning och till helgen ytterligare tre.

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.