1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

En heldag med teater

Clownskola, skaparverkstad och teater.
Lilla kulturdagen i Lokstallarna bjöd på aktiviteter under hela lördagen.
Och i vanlig ordning avslutades dagen med lykttåg genom Karlshamns gator.
Karlshamn • Publicerad 14 november 2005

Dagen började med sju teaterföreställningar när Teatersmedjans alla barngrupper spelade upp var sin pjäs. Teatern lockade en jättepublik av mammor, pappor, farmödrar, morfäder och syskon.

Extra stolar

-Vår stora sal var full och vi fick ta in extra stolar för att alla skulle få plats, säger kultursekreteraren Pernilla Ekwall Liljeqvist.

Hela kostymförrådet

Och för de barn som ville fortsätta att spela teater hade Teatersmedjan plockat fram hela sitt kostymförråd. Här kunde man klä ut sig till prins, rövare eller precis vad man ville. Emil Persson förvandlade sig till clown.

Gå i clownskola

Och den som ville bli en clown på riktigt och dessutom lära sig trolla kunde gå i clownskola. Där lärde clownen Skorpan (Åsa Åbjörnsson) ut sina trolleriknep.

Tillverka ljuslykta

I lyktverkstaden kunde man tillverka en färggrann ljuslykta till kvällens lyktfest. För precis som tidigare år avslutades dagen med lykttåget som lyste upp Karlshamns novembermörka gator.

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.