1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

En folkfest med mycket glädje

Tjejer och föräldrar gillar vårens första fotbollscup.
Segern är inte det viktigaste. Det är samarbetet och att träffa kompisarna. I alla fall om man lyssnar på tjejerna i IFK Karlshamn.
Karlshamn • Publicerad 15 april 2013

Det är full fart vid konstgräsplanen vid Österslättskolan. Solen skiner och söndagens matcher är det de yngsta tjejerna som tampas på planen. Kön till korven är lång och det är mängder av föräldrar och mor- och farföräldrar som följer matcherna. Ivrigt påhejande eller med en tillfällig paus i medhavda brassestolar.

– Detta är en folkfest med glada barn, säger Annelie Gustafsson vars dotter Jonna precis tampats på planen för IFK Karlshamn.

Efter segern med 2-0 mot Ovesholm, utanför Kristianstad, kommer tjejerna springande och är glada.

– Vi har vunnit alla våra matcher, ropar de.

Men segern är inte viktigast även om det peppar och ger mersmak.

– Det roligaste är att träffa kompisarna, tycker Maja Beike som gjorde första målet.

– Det är kul att spela i ett lag och samarbeta, fyller Ella Kennedy i.

Tjejerna i laget är överens. Fotboll är kul. Föräldrarna påpekar att de gillar att chilla (ta det lugnt), men när det är dags för fotboll och mötet med kompisarna är det inget tjat. De går upp tidigt och packar själva för att de ska komma igång.

Viktoria Nimlin
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.