unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

En annorlunda sommar för Väggabadet

I mars minskade antalet besökare på Väggabadet markant på grund av coronapandemin.
Anläggningen har anpassat sin verksamhet efter Folkhälsomyndighetens och kommunens riktlinjer och med tiden har besöksantalet ökat igen.
Hanna Axelsson välkomnar besökarna till Väggabadet.
Hanna Axelsson välkomnar besökarna till Väggabadet.
Foto: Johanna Jonsson

Johanna Jonsson, som arbetar på Väggabadet, berättar att badets besöksantal minskade markant i mars när pandemin började. Det tror hon beror på att många av besökarna är över 70 år och därmed är rekommenderade att stanna hemma.

– Ju längre tiden har gått så har besöksantalet sakta ökat, men det är fortfarande långt under antalet besökare en normal period, säger Jonsson.

Personalen på Väggabadet följer Folkhälsomyndighetens och kommunens riktlinjer. Det innebär bland annat att varannan konditionsmaskin på gymmet är avstängd för att avståndet ska hållas mellan de som tränar. På spinningpassen tar de emot hälften så många deltagare som normalt och i kassan och kaféet har det satts upp plexiglas.

Redan innan coronapandemin startade var det bestämt att Väggabadets utomhusbassänger inte skulle ha öppet i sommar. Det beror på att 50-metersbassängen kommer att rivas och att en ny ska byggas och stå klar till utomhussäsongen 2021. Inomhusbassängerna är dock öppna hela sommaren.

Simskolorna har varit fullbokade i sommar.
Simskolorna har varit fullbokade i sommar.
Foto: Sarah Rätzer

Kommunen bedriver som vanligt simskolor under sommaren och de har varit fullbokade.

– Simkunnigheten i Karlshamn är hög. Det gäller att få vattenvana tidigt och sedan bada och simma ofta. Simning är en färskvara som behöver underhållas, säger Johanna Jonsson.

Utomhus har Väggabadet två padelbanor. Padel är en sport som snabbt har blivit populär och banorna är i stort sett fullbokade.

– Våra padelbanor var med i en omröstning på Instagram i början av juli om Sveriges vackrast belägna padelbana. Karlshamn kom till semifinal men förlorade mot Halmstad som senare vann finalen, berättar Johanna Jonsson.