1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Elva musikaler sammanvävda till en föreställning

I morgon är det premiär för en krogshow i Karlshamn.
En annorlunda resa genom musikalernas värld är namnet på föreställningen, som bjuder på smakprov från elva olika musikaler.
Karlshamn • Publicerad 21 november 2003

Bakom produktionen står Frida Borgström. Tillsammans med koreografen Ewa Gustafsson förverkligar hon en gammal dröm om att sätta upp en musikal.

Nu blir det i stället hela elva musikaler som hon har fogat ihop till en enda föreställning. Det bjuds på stycken ur bland annat Sound of musik, Cabaret, Chess och Hair och de olika numren är sammanfogade till en enda berättelse.

En konferencier guidar publiken genom de olika sång- och dansnumren.

- Det går en röd tråd genom hela föreställningen och även om man inte har sett någon av musikalerna kommer man att förstå, säger Frida Borgström.

Under föreställningen kommer 25 sångare och dansare att stå på scenen. Frida Borgström har lyckats locka flera duktiga sångare till sin show, bland andra Karin Thulemark och Paula Gullbing. Och pianisten Anna Olsson står för all musik.

- Jag har fått över förväntan professionella solister. Efterhand som vi har jobbat med uppsättningen har vi höjt ambitionsnivån, säger hon.

I morgon är det alltså dags. Efter tre månader av repetitioner har En annorlunda resa premiär i Bellevueparken. Och inte nog med det:

- Det blir en helkväll. Vi samarbetar med en restaurang som serverar en trerätters middag och efteråt blir det dans till vårt husband, säger Frida Borgström

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.