1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Elever visar film

På Blekinge Tekniska Högskola i Karlshamn trängs de tekniska ambitionerna under samma tak som de konstnärliga. Och ibland går de faktiskt att kombinera.
På måndag visas resultatet för allmänheten i en
minifilmfestival.
Karlshamn • Publicerad 4 januari 2002

- Vi gör det som en kul grej och för att det hade varit roligt att höra vad karlshamnsborna tycker om filmerna, säger Erika Foogde, elev på medieteknikprogrammet och initiavtagare till minifilmfestivalen.

Det är eleverna som går andra året på medieteknikprogrammet som ska visa sina filmer under lite festligare former på Ågatan 12 under måndagskvällen.

Filmerna är producerade digitalt under totalt sex veckor.

- Vi fick även hålla oss till en "låtsas-budget" på ungefär 100 000 kronor för att öva oss, men på riktigt har den väl bara kostat någon hundralapp i fikabröd, säger Henrik Ivansson och skrattar.

Filmerna, som är mellan tre och tio minuter, har haft information eller reklam som utgångsläge och form.

Dramadokumentär

- Det har blivit allt från dramadokumentärer till reklamfilmer, säger Peter Edström.

Bland annat har eleverna försökt sig på att tygla reklammakeriets bångstyriga travare genom att göra film åt olika etablissemang i Karlshamn.

Under premiärkvällen kommer eleverna att låta publiken avgöra vilken film som vinner. Det finns en hel del kategorier att välja emellan.

- Vi tyckte det blev roligare så, mer oscarsbetonat, säger Erika Foogde och skrattar.

Bästa manus

Meningen är att publiken ska rösta fram bästa foto, bästa regi, bästa manus och så vidare. Priserna är ännu inte bestämda.

- Det kan vara en påse Gott och blandat eller vad som helst, säger Janne Sundin och fortsätter på bästa oscarshumör:

- Det viktigaste är att man vinner.

Fotnot: Oscarsgalan är den amerikanska filmbranschens prisutdelning.

Åsa Meierkord
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.