1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tre elever stängs av nästan två veckor från Väggaskolans gymnasium efter det att de misshandlat tre andra elever svårt. ­ Vi ser allvarligt på detta och därför tar vi till så starka åtgärder, säger rektor Nils Andersson.
Karlshamn • Publicerad 25 januari 2006

Vid ettiden på måndagseftermiddagen påstås tre 16-åriga elever ha hotat en jämnårig pojke. Därefter ska de, enligt polisanmälan, ha knuffat honom och slagit honom.

Händelsen uppmärksammades av två andra 16-åriga elever. När de misshandlande pojkarna upptäckte detta gav de sig även på de två vittnena.

Enligt de tre anmälningar som gjorts till polisen har det förekommit knytnävslag och de tre eleverna ska ha fått ta emot så väl slag som sparkar då de låg på marken.

Flera andra elever liksom lärare blev vittnen till händelsen som skedde både utanför skolan och i dess lokaler.

Ovanlig åtgärd Skolan tar nu till kraftiga åtgärder.

­ Vi accepterar inte att man brukar våld på skolan. Därför har vi stängt av de tre eleverna i väntan på polisens utredning, säger rektor Nils Andersson.

Avstängning är en mycket ovanlig åtgärd på Väggaskolan. Nils Andersson har varit rektor där sedan 2001 och under hans tid har man aldrig behövt ta till så drastiska åtgärder.

Allvarlig misshandel ­ Men det är också första gången vi varit med om en så allvarlig misshandel. Nu måste vi skapa en säker arbetsmiljö för de andra eleverna och samtidigt markera att det här inte accepteras, säger han.

I nuläget är de tre eleverna avstängda till den 3 februari. Under avstängningen kommer de att få hemuppgifter för att inte hamna efter i undervisningen.

­ Vi hoppas att alla problem kan vara lösta till dess så vi kan ägna oss åt det vi ska, nämligen att undervisa. Men utbildningsstyrelsen kan förlänga avstängningen ytterligare om det behövs, säger Nils Andersson.

Inte mobbning Enligt Nils Andersson är den allvarliga misshandeln dock en engångsföreteelse. Han säger att vad han vet har inte de inblandade eleverna varit i bråk tidigare och det ska inte röra sig om någon mobbning.

Lina Fagerberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.