Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Elev hotade med skolskjutning

En elev på Karlshamn Fria Läroverk har hotat med skolskjutning.
Hotet togs på största allvar och både elever och lärare skickades hem.
Eleven är misstänkt för vapenbrott och olaga hot.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Karlshamn • Publicerad 4 juni 2021
Foto: Johan Nilsson/TT

På torsdagens morgon ska en 19-årig elev på gymnasieskolan Karlshamn Fria Läroverk ha hotat med en skolskjutning. Hotet togs på största allvar både av skola och polis som agerade snabbt efter det inträffade.

I samband med larmet till polisen fanns uppgifter om vapen. Men några sådana har inte hittats.

Annons

– Det är inte mycket jag kan säga i den pågående utredningen. Vi frihetsberövade den misstänkte, men han släpptes direkt efter förhör, säger Thomas Johansson, polisens kommunikatör.

Eleven släpptes, men polisen jobbar vidare med två utredningar en angående vapenbrott och ett olaga hot. Polisen har också en fortsatt dialog med skolan.

På skolan bekräftar rektor Christina Persson det inträffade. Och direkt efter hotet togs beslut om att skicka hem elever och lärare.

– Jag kan bekräfta att vi hade och har en hotbild mot skolan, säger Christina Persson.

Nästa vecka räknar skolan att ha undervisning som de tidigare hade planerat, en del elever på plats och en del på distans innan den stundande skolavslutningen.

– Vi utgår från det om det inte inträffar något i helgen, säger Christina Persson.

”Det är inte mycket jag kan säga i den pågående utredningen. Vi frihetsberövade den misstänkte, men han släpptes direkt efter förhör.”
Thomas Johansson, kommunikatör hos polisen
Viktoria NimlinSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons