1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Dubbelkrönt fiskare

Jennifer Stenström från Fagersta tog igen förra årets uteblivna laxar med råge. Hon fick en lax på 10,66 kilo under lördagen och för det belönades hon med två titlar.
Först krönt till Laxprinsessa och därefter också till Laxadrottning.
Karlshamn • Publicerad 12 maj 2003

Efter fyra dagars fiske under årets laxfestival var det i lördags dags att kora kungligheterna bland de deltagande sportfiskarna. Jennifer Stenström tog stolt emot pris som årets Laxprinsessa och blev mycket förvånad när hon sekunderna senare också utsågs till Laxadrottning. En imponerande serie framgångar i Laxfestivalen har unge Martin Göth från Danmark som för tredje gången korades till Laxprins.

Fullkomligt ohotad och med ett brett leende tog Frank Halle emot förstapriset och kröntes till Laxakung. Om nu någon lyckats missa hans bedrift så landade han i fredags den största laxen under alla festivaler - en bjässe på 27,92. Några jättelaxar under sista fiskedagen blev det inte men totalt sett tycker arrangörerna att årets Laxfestival varit lyckad. Det har gått att fiska som planerat samtliga dagar och i snitt har var tredje båt fått fisk. Statistiken talar sitt tydliga språk när det gäller hur mycket arbete som krävs för att få en fångst. Omkring 40 fisketimmar handlar det om per lax.

Under Laxfestivalen genomförs egentligen flera tävlingar. I fredags avgjordes europamästerskapen i trolling, dagen efter handlade det om deltävlingen i Landrover Trolling Masters och där vann Team Rö-vitt med en totalvikt på sin fångst på 31,66 kilo.

lotta.andersson@blt.se

0454-30 60 01

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.