1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Drama om gängmotsättningar

I pjäsen Klick ställs hatet mellan invandrare och skinnskallar på sin spets. Efter fyra framträdanden på Lokstallarna kommer Povel Andersson och Björn Elmers att ge föreställningen för gymnasieungdomar.
Karlshamn • Publicerad 24 januari 2007

Skinnskallen Petter och invandraren Carlos träffas för att göra upp. Snart ska en av dem dö i rysk roulette. På så sätt kommer det att avgöras vilken grupp som härskar i förorten.

En aktuell fråga Efter Sverigedemokraternas valframgångar här i Karlshamn är motsättningarna mellan invandrare och svenskar en väldigt aktuell fråga.

- Utan att ta ställning för någon av grupperna vill vi ta upp ett viktigt samhällsproblem, säger Björn Elmers.

På lördag är det premiär. Björn Elmers och Povel Andersson tillhör Teatersmedjan och har arbetat tillsammans många gånger förut. Just nu är de inne i slutskedet av repetitionerna. Båda är väldigt laddade.

Psykologiskt spel Klick är ett 50 minuter långt drama, med tät, intensiv dialog som kräver en hel del av aktörerna. Scenografin är avskalad: ett bord i en källarlokal med två stolar och en revolver. Tanken är att helt hålla koncentrationen på det psykologiska spelet mellan de bägge aktörerna.

Björn och Povel sticker inte under stol med att de är nervösa.

- Det måste verkligen bli verkligt och inte överdrivet. Vi har följt rådet att ta bort all onödig rekvisita. Då blir vi själva mer synliga, säger Povel Andersson.

Efter Lokstallarna väntar sju framträdanden inför elever på Väggaskolan. Därefter vandrar pjäsen vidare till Sölvesborg.

Lennart Cromnow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.