1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De vill rädda 12-slaget

Bluesföreningen 12-slaget har haft ekonomiska problem sedan sommaren men nu drar de igång en ny säsong. I kväll spelar HB-blues band och de får inte ett öre för besväret.
- Vi spelar gratis för att försöka rädda föreningen, säger Robban Westman i bandet.
Karlshamn • Publicerad 28 september 2001

Föreningen ligger back med minst 10 000 kronor efter några spelningar i våras med osedvanligt få besökare.

- Det gick bra de första gångerna när vi startade klubben. Över hundra personer kom varje gång. Sedan tog det plötsligt stopp, säger Westman som också är en av de drivande bakom föreningen.

Förra säsongens sista spelning med amerikanen Chuck Hall gick precis runt, men skulderna sedan tidigare ligger kvar.

- På den spelningen kom en stor del av publiken från andra ställen i södra Sverige, inte så många var från Karlshamn, säger Robban Westman som tycker att det borde finnas publikgrund för en livescen i staden.

Men bluesföreningen ger inte upp. Nu har de vågat sig på att boka ännu en amerikansk artist. I början av november väntas tung munspelsblues med Rock Bottom från New Orleans. Andra band som kan bli aktuella under hösten är Vekerums bluesband och rockabillybandet Instignators från Göteborg.

- Kompletta med ståbas, kostymer och frisyrer som står rakt upp, säger Westman.

HB-blues band har till kvällens spelning på Compagniet med sig 10 nya egna låtar med influenser av både jazz, boogie och sydstadsrock. De får inga pengar för spelningen men hoppas att det ska komma så pass mycket folk att de kan fortsätta.

- Vi vill ju ha kvar vår förening, säger Robban Westman.

Karin Abrahamsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.