1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

De har rap och visor på repertoaren

Det blir en blandad repertoar av hiphop och svenska barnvisor. I går startade Musiksnurran, en lek- och musikverksamhet för barn i Fridhem.
Karlshamn • Publicerad 11 oktober 2007

Stämningen är hög och stimmig när BLT besöker lokalen vid Högadalskulan i Fridhem. Elva barn i åldrarna sju till nio år har samlats runt Jennifer Larsson och hennes gitarr. Tillsammans sjunger de Idas sommarvisa för full hals.

- Det här är som en fritidsgård fast med musik, förklarar Florim Elmosi, nio år.

Jennifer Larsson, som är ledare och upphovsman till Musiksnurran, beskriver det som en lekverksamhet med tävlingar och musik.

Så här första gången vill hon ta reda på vad barnen gillar för musik och vilka sånger de redan kan. Sångerna ska hon sedan skriva ner på den snurra de i fortsättningen ska använda för att välja sånger.

Inte vad hon väntade sig När hon frågade barnen vad de gillar för musik fick hon inte riktigt de svar hon väntade sig.

- De flesta sa att de tyckte om 50 Cent, Snoop Dogg och andra hiphop-artister.

Fast det visade sig att barnen också kunde flera svenska barnvisor, som Bä bä vita lamm och Idas sommarvisa. Så det får bli en blandning när Jenny nu sätter ihop repertoaren till snurran.

- De sjöng en raplåt om Fridhem som någon här i området har skrivit. Den var jättebra så den måste vi ha med, säger hon.

Från en boende i området Ursprungligen kommer idén från en boende i området. Eftersom det inte finns någon fritidsgård för de yngre barnen tyckte hon att det behövdes något för dem också.

- Hon tyckte att musik var ett bra sätt att förena barnen, berättar Eva Willander på bostadsbolaget Kabo.

Så föddes Musiksnurran som finansieras av kommunens kulturenhet och Musik i Blekinge. Och Kabo bidrar med lokalen.

Till att börja med ska Musiksnurran pågå under hösten men om det fungerar bra kanske det kan fortsätta framöver.

Eva Willander hoppas att få se en barnkör från Fridhem till nästa års kulturnatt.

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.