1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Dans i bästa Elvisstil

Det var trångt på dansgolvet och stämningen var hög. Nästan 200 funktionshindrade från hela västra Blekinge hade kommit till gårdagens dans i Bellevueparken.
Karlshamn • Publicerad 16 januari 2006

Twist, bugg och dansband. Bandet Orient Duo från Nogersund bjuder på alla sorters musik och dansgolvet är ständigt fullt. Och rullstol är inget hinder för att för dansa.

Omåttligt populär Besökarna är i alla åldrar och de kommer från hela västra Blekinge. Dansen är omåttligt populär och färdtjänsten måste köra i flera omgångar eftersom bilarna annars inte skulle räcka till.

Anna Bengtsson från Karlshamn gillar verkligen den här tillställningen.

­ Det är underbart att dansa och man träffar massor av kompisar, säger hon.

Klädd som Elvis Gert Håkansson från Jämshög är ett Elvisfan av stora mått och har dagen till ära klätt sig i Elvisslips och Elvisstrumpor. När bandet så spelar en låta av hans idol är det en självklarhet att gå upp på scen och sjunga med och dansa i bästa Elvisstil.

Riktig fart på dansgolvet blir det när bandet på allmän begäran spelar fågeldansen. Då hoppar även de som tidigare suttit vid borden upp och gör den typiska fågeltwisten.

Storm av protester När Karlshamns kommun för två år sedan lade ner det populära musikkaféet för funktionshindrade vållade det en storm av protester. Då beslutade sig Lions Club i ställlet för att arrangera dansen. Nu turas fyra Lionsklubbar i västra Blekinge och Bromölla om att tre gånger om året att stå som värd för danserna.

­ Det här ligger helt i linje med vad Lions ska syssla med, att serva andra, säger Britt-Marie Mattsson från Lions i Karlshamn.

Många vill hjälpa till Och dansen är nästan lika populär bland Lions medlemmar som bland besökarna.

­ Våra medlemmar står nästan i kö för att vara med och hjälpa till här, säger Britt-Marie Mattsson.

Inte så konstig med tanke på att både stämningen och musiken är god. Och då och då händer det att även en Lionsfunktionär blir uppbjuden och får dansa. Det händer till och med

BLT:s reporter får dansa.

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.