1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Då var David elev – nu lär han eleverna

För tio år sedan spelade David Åkesson den köttätande växten i Väggaskolans upp- sättning av musikalen Little Shop of Horrors.
Nu är han lärare till årets estetelever som sätter upp samma musikal – och kollega med sina gamla musiklärare.
Karlshamn • Publicerad 23 mars 2013
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Dags igen. Musikläraren David Åkesson ger regianvisningar åt eleverna Alexander Haggö och Anna Melander under repetitionerna av skräckkomedimusikalen Little Shop of Horrors. Han hade själv huvudrollen i samma musikal för tio år sedan.
Dags igen. Musikläraren David Åkesson ger regianvisningar åt eleverna Alexander Haggö och Anna Melander under repetitionerna av skräckkomedimusikalen Little Shop of Horrors. Han hade själv huvudrollen i samma musikal för tio år sedan.Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring

– Jag tycker att det är jättekul och jag får mycket flaskbacks från den tiden. Jag känner mig dock lite gammal ibland, säger David Åkesson och skrattar.

Som musiklärare på Väggaskolan är han dessutom numera kollega med sina gamla lärare, Ann-Marie Nilsson och Cecilia Widebrant. Samma lärare som hade hand om musikalen när han deltog 2003.

– Det har gått jättebra, det har aldrig varit något trams om att jag har varit elev tidigare.

David Åkesson insats för tio år sedan hade dock inget med årets val av musikal att göra. Det har eleverna bestämt själva.

– Vi tittade på olika musikaler och trailers och till slut stod det mellan denna och Rock of ages. Då valde vi denna på grund av musiken, för det är lite Grease-stil och väldigt svängigt, säger Viktor Lundahl som spelar Mr Mushnick, en av huvudkaraktärerna.

Ensemblen består av drygt 20 elever från andra och tredje året på estetprogrammet. De har repat tillsammans sedan i höstas, de senaste veckorna allt mer intensivt eftersom premiären börjar närma sig. På måndag den 25 mars är det nämligen dags för premiär.

–– Vi är lite nervösa och stressade men det känns som att alla har hittat glöden nu inför premiären så det känns bra, säger Anna Melander som spelar Audrey som är en annan av huvudkaraktärerna.

Efter tio år är det alltså dags för den kända skräckkomedimusikalen att åter gå upp på Väggaskolan.

Vad gäller vilken version David Åkesson föredrar så har han svårt att välja.

– Det går inte att jämföra för det är helt andra personer. Alla sätter sin prägel på en musikal. Det är också det som är meningen, att man inte ska låsa sig vid att det ska vara på ett visst sätt.

Sarah Rätzer
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.