GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Chaufför anhållen – fordonet fullt av stöldgods

Lastbilschauffören hade deklarerat att han körde med tom bil.
Men i lasten fanns två personbilar som innehöll mängder av gods.
Karlshamn • Publicerad 10 februari 2019
Så här såg det ut när Kustbevakningen öppnade lastutrymmet.
Så här såg det ut när Kustbevakningen öppnade lastutrymmet.Foto: Polisen

Den olagliga lasten uppdagades när Kustbevakningen skulle göra en kontroll av lastsäkerheten i fordonen. Chauffören var på väg till färjan i Stilleryd på lördag kväll. Han hade fyllt i blanketterna att han att körde med tom bil.

När fordonets öppnades var lasten allt annat än tom och polisen tillkallades.

– Det stod två personbilar i lastutrymmet och när vi undersökte dessa fanns det utrustning i form av maskiner, motorsågar, röjsågar och liknande, säger Per-Johan Ljungberg, inre befäl vid polisen i Blekinge.

Chauffören greps och godset togs i beslag. Senare under kvällen kopplades åklagaren in på ärendet och den 28-årige chauffören anhölls.

Han kommer att höras under söndagen med advokat närvarande, men vid gripandet förnekade han all kännedom om godset.

– I nuläget är han misstänkt för häleri, säger polisen Per-Johan Ljungberg.

Simone HansenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.