1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Centrumhuset i Svängsta ska totalrenoveras

Centrumhuset i Svängsta ska totalrenoveras inifrån och ut. I fredags klubbades beslutet i Karlshamnsbostäders styrelse.
14 fräscha lägenhet med hög tillgänglighet blir resultatet.
Karlshamn • Publicerad 16 september 2010

– Det är den största satsningen i Svängsta för vår del, säger Joakim Svanhall, projektledare på Karlshamnsbostäder.

Renoveringen avser mittenhuset av de tre huskropparna i Centrumhuset. En renovering som Karlshamnsbostäder hoppas ska lyfta hela Svängsta.

Lägenheterna kommer när de är klara ha en hög tillgänglighet. Dörröppningarna ska vara breda, trösklar ska tas bort och hissar kommer att installeras.

Svängstas pensionärer har länge efterfrågat bekväma hyreslägenheter dit de kan flytta när villan börjar kännas för stor och svårskött. Men det ska inte bli något seniorboende utan ett bostadsområde för alla.

– Vi stänger inte ute någon, säger Joakim Svanhall och betonar att det inte bara är pensionärer som behöver lägenheter med hög tillgänglighet.

Joakim Svanhall hoppas att renoveringen ska gå så fort som möjligt. Det finns ingen tidsplan spikad men innan sommaren nästa år är målet.

Nicole Blomstrand
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.