1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Bokade besök ska minska kötider

Drop in-besök ska ersättas av telefonbokning. Personalen på Brunnsgårdens vårdcentral tror det kommer bli enklare för kunderna och för planering av vårdbesök.
Karlshamn • Publicerad 4 april 2013

Måndagen den 8 april ersätter Brunnsgårdens vårdcentral sin drop in-mottagning med telefonbokning av samtliga besök till distriktssköterska och läkare.

- Vi är övertygade om att det blir betydligt lättare för våra patienter om de istället kan boka en tid till sjuksköterska eller läkare på telefon. Då slipper de kötiden på vårdcentralen som drop in ger, säger Lotta Mårtensson, verksamhetschef på Brunnsgårdens vårdcentral.

När besöken bokas på telefon blir det lättare att planera vilken läkare patienten behöver träffa. Förhoppningen är att på så sätt öka kontinuiteten så att patienterna i större utsträckning ska få träffa samma läkare för samma sjukdomsbesvär.

Sabina McDowell
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.